Обичам риба и с удоволствие я приготвям за семейството ми. Участвам в конкурса с много вкусна рецепта за скумрия, облечена в хрупкаво палтенце от галета. Попаднах на нея в някакъв руски сайт и реших да пробвам. Резултатът – всички буквално се влюбиха във вкуса ѝ.
Рецептата е от конкурса „Ястия с риба и морски дарове“
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства внимателно, измива се добре и се овкусява със сол и малко лимонов сок.
Лукът се нарязва на малки кубчета, запържва се в зехтина до златисто и го оставете да се охлади малко. След това напълнете скумрията с изпържения лук.
Пълнената риба намажете с горчицата и оваляйте от всички страни в галетата.
Готовата скумрия поставете в тавичка за печене, като под нея поставете няколко лимонови резена, а отгоре – парчета масло.
Печете скумрията във фурната, загрята до 220 градуса за около 30 минути, в зависимост от размера на рибата, като от време на време проверявайте дали не започва да се препича.
Преди да сервирате можете отново да сложете върху рибата парченца масло. Сервирайте я гореща. Бон апетит!
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!