Помисля ли си за баница, веднага ми се отваря апетит. Тази баница е с малко по-нетрадиционна плънка, просто защото реших да е сладка и предпочетох да е по-различна.
Хапваше ми се нещо, което не съм яла… е ядох и такава баница. Получи се супер вкусна, плътна, мека, с хрупкава коричка и приятна сладост. Ако решите да опитате, не се колебайте. 🙂
Четете всеки понеделник „Вкусните изкушения на Сия“
Начин на приготвяне:
Разтопете 120 г от маслото, а с останалото намажете тава с диаметър около 30 см.
Разтворете корите, вземете една от тях , намажете я със разтопеното масло и покрийте с друга кора. Нагънете на хармоника.
Разчупете бисквитите на произволни парчета (аз ползвах бисквити тип „сандвич“ с пълнеж от шоколад, вие може да ползвате и обикновени чаени бисквити).
Сложете малко от бисквитите в гънките на кората и завийте внимателно като охлюв. Сложете кората в средата на тавата.
Така процедирайте и с останалите кори като ги подреждате в тавата около средната, докато я запълните.
Загрейте фурната на 180 градуса, намажете корите отгоре обилно с масло и сложете тавата, запечете за 10 минути до бледо златисто.
През това време разбийте яйцата със захарта и ванилия, добавете затоплено прясно мляко и бъркайте до хомогенна смес.
Извадете тавата от фурната, залейте корите със яйчено – млечната смес и поставете отново във фурната. Печете около 30 минути до златист цвят. Охладете баницата и поръсете с пудра захар.
Още рецепти на Сия може да откриете в
страницата ѝ „Експлозия от вкусове и аромати“
Това е София! София Рибагина! Всички в кулинарните групи обаче я познават като Сия или Муцунка. Предпочита домашно приготвената храна, избягва полуфабрикатите и консервираните продукти. Признава си, че обожава всичко, направено от тесто – прясно изпечен хляб или красива пухкава питка.