Ето как можем да въвлечем децата днес в кухнята. Нека да го направим като детска игра. Накрая всички ще бъдат доволни. От опит го знаем. 😉 Да ви е сладко! 🙂
Сладки с фъстъчено масло
Необходими продукти:
- 350 г брашно
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- ½ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- 250 г масло (меко)
- 200 г кафява захар (светла)
- 200 г захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 250 г фъстъчено масло
- 2 бр. яйца (големи)
- 180 г фъстъци (печени, едро накълцани)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете 3 големи плоски тави с хартия за печене. В средна купа смесете брашното, содата, бакпулвера и солта. Разбийте маслото, двата вида захар и ванилията на ръка или с миксер на средна скорост, докато сместа стане кремообразна. При непрекъснато разбиване добавете фъстъченото масло. Прибавяйте яйцата едно по едно, като разбивате, колкото да се смесят. Разбъркайте със сухите продукти на ръка, колкото да сесмесят.
Гребвайте по 1 с. л. с връх от тестото и я оформяйте на топче. Подредете ги в приготвените тави на 5 см едно от друго. Натиснете ги леко отгоре със зъбците на вилица, потопена в студена вода.
Печете 10–12 минути. Или докато се надуят и станат светлозлатистокафяви. По средата на времето завъртете тавите във фурната, за да осигурите равномерно изпичане.
Оставете сладките да изстинат в тавите за около 3 минути или докато леко се стегнат. С помощта на метална шпатула ги прехвърлете върху телена решетка, за да се охладят напълно.
Рецептата е от книгата „Златната книга на готварството“ (изд. Книгомания)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!