Сладки със сусамов тахан

24Kitchen​

Готови сме да ви изкушим с тази прекрасна рецепта за сладки. Приготвяме ги със сусамов тахан. Любопитен резултат, който си заслужава да бъде споделен. Да ви е сладко! 🙂

Сладки със сусамов тахан

Сладки със сусамов тахан

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:15 броя

Необходими продукти:
  

  • 260 г брашно
  • 2 с.л. какао
  • 200 г масло (меко)
  • 110 г пудра захар
  • 100 г бадеми (печени, солени)
  • 130 г тахан (сусамов, светъл)
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 щипка сол

За глазурата:

  • 2 с.л. какао
  • 50 г пудра захар
  • 50 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер маслото и захарта. Прибавете сусамовия тахан и отново разбийте.

Пресейте брашното с какаото. Добавете бакпулвера, половината от накълцаните бадеми и щипка сол. Разбъркайте.

Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте с миксера. Трябва да се получи гъсто тесто.

С помощта на лъжица за сладолед оформете топчета от сместа. Подредете ги в тава, върху всяка поръсете от останалите накълцани бадеми.


Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете върху решетка.

За глазурата сложете в касерола пресети пудра захар и какао, налейте млякото и затоплете. Ако е нужно, добавете още какао или прясно мляко.

Декорирайте сладките с глазурата.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *