Обичате ли да похапвате тиквеник? Е, още не му е дошло съвсем времето, затова днес ви предлагаме сладкиш, които носи същия аромат, но пък е изключително подходящ за бърза закуска или пък като добавка към следобедното ви кафе. Да ви е сладко!
Начин на приготвяне:
В дълбока купа с помощта на миксер разбиваме яйцата, докато си увеличат обема и сместа стане пухкава. После добавяме захарта и пак разбиваме продължително. Изсипваме олиото и продължаваме да разбиваме с миксера.
Пресяваме брашното в друга купа и добавяме бакпулвера. Разбъркваме, така че да се премесят добре.
Постепенно прибавяме брашното в купата с яйчената смес и с дървена шпатула разбъркваме постепенно. Най-накрая слагаме и настърганата тиква, смлените орехи и канелата, която дава страхотен аромат на сладкиша.
Намазваме кръгла форма за торта с подвижно дъно с олио и я набрашняваме. Изсипваме сместа във формата и я заглаждаме добре с помощта на лъжица, за да може при печенето сладкишът да остане гладък.
Печем на 180 градуса в загрята фурна. Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл. След като се изпече, го вадим и оставяме де се охлади леко и го режем на ромбове. Поръсваме с пудра захар.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!