У дома рядко остава стар хляб поради многочислеността на фамилията, но случи ли се винаги може да намерим начин да го върнем отново на трапезата. Крутончета, сухари или във вид на вкусотия, която сега ще ви представя. Идеална следобедна или сутрешна закуска.
Количеството на продуктите е ориентировъчно. Нужно е остатъчният ви хляб да се навлажни добре. Да няма сухи участъци.
Четете всеки вторник рецептите на „Мама Цвети“
Начин на приготвяне:
Чашата ми е с вместимост 200 мл. Разбъркваме с тел или вилица.
Застиламе тавичката с хартия за печене. Понякога заменям тази част с намазняване обилно с масло.
Разбиваме яйцата. Постепенно добавяме олиото. Разтваряме содата в чашата с мляко и когато то започне да оживява, го изсипваме при яйцата.
Добавяме натрошените хляб и сирене. Разбъркваме добре. Хлябът трябва да се навлажни идеално.
Изсипваме в тавичката. Печем в загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка. При мен 35 минути.
Тя е мама с три човешки и едно нечовешко зверче. С течение на обстоятелствата се е научила както на всевъзможни трикове за укротяването им, така и да готви всякакви домашни вкусотии, с които да задоволи и най-странните очаквания.