Докато Франция, Австрия и Унгария претендират, че са родина на палачинките, според кулинарните историци корените им са в Древния Рим. Римските легионери разпространили из цялата империя така наречените „placenta“ – кръгли, много тънки питки, консумирани вместо хляб.
Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“
Начин на приготвяне:
1 яйце
100 мл прясно мляко
100 г брашно
6 с.л. сварен и пасиран спанак
масло за намазване
150 г сирене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
От яйцето, млякото и брашното приготвяме палачинковата смес. Посоляваме, добавяме и спанака и разбъркваме. В загрят тефлонов тиган изпичаме палачинките и от двете страни. Намазваме ги с масло, поръсваме със сирене и ги навиваме. От тази доза излизат 3 броя палачинки.
Автор: Гергана Ламбрева (гр. Пазарджик)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!