Стир-фрай с бамбук и шунка

24Kitchen​

Отдавна не сме си приготвяли нещо от китайската кухня. И както винаги, обещаваме да не се застояваме дълго време пред печката. Вкусно, ароматно и готово само за 15 минути. Опитайте!

Стир-фрай с бамбук и шунка

Стир-фрай с бамбук и шунка

Адам Лайо
Време за готвене: 15 минути
Ястие: Основно
Кухня: Китайска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 2 с.л олио
  • 2 см джинджифил (корен)
  • 25 г шунка (китайска, сушена или 50 г панчета)
  • 2 корена бамбук (големи или 1 и 1/2 ч.ч. бамбукови стръкове)
  • ¼ ч.ч. вино (жълто или 2 с.л. оризово вино)
  • 1 щипка захар
  • 2 стръка пресен чесън (или лук)
  • 1 бр. червена чушка
  • 1 ч.л. нишесте (царевично)

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете джинджифила на тънки пръчици. Шунката нарежете на малки, тънки парченца. Чушката нарежете на лентички, а пресния чесън на 2-3 см парчета под ъгъл. Отцедете бамбуковите стръкове.

Загрейте тиган уок на силен огън и сипете 1 с.л. олио в него. Запържете джинджифила за 30 секнуди, а след това и шунката – за 1 минута, при непрекъснато разбъркване. Пресипете джинджифила и шунката в чиния, като оставите повечето мазнина в тигана.


Запържете бамбуковите стръкове за 2 минути, добавете останалото олио. Добавете виното, захарта, малко пилешки бульон или вода. След това добавете и нарязаните чушка и пресен чесън. Върнете месото и джинджифила в тигана и разбъркайте всичко добре. Ако е необходимо да сгъстите соса, разбъркайте 1 ч.л. царевично нишесте с 2 с.л. студена вода и добавете кашичката. Разбъркайте за минута.

Сервирайте стир-фрай с бамбук и шунка веднага.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *