Супа от горски гъби с кускус

24Kitchen​

Готови сме да ви предложим тази прекрасна супа с разнообразие от гъби. Към богатия вкус добавяме и малко кускус. Вижте кои са останалите тайни в рецептата. Добър апетит!

Супа от горски гъби с кускус

Супа от горски гъби с кускус

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 700 г гъби (микс от пресни горски гъби)
  • 200 г манатарки (замразени)
  • 10 г манатарки (сушени)
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 60 г масло
  • 100 мл бяло вино
  • 4 клонки мащерка
  • 1 с.л. брашно
  • 1 литър бульон (зеленчуков)
  • 100 г кускус (едър с варене)
  • заквасена сметана (за поднасяне)
  • хляб (препечен, за поднасяне)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете пресните и замразените гъби на едро.

Наситнете лука и чесъна и ги запържете за кратко в маслото. Налейте виното. Добавете нарязаните гъби.

Сложете брашното, налейте 1 л бульон и овкусете с листенцата мащерка и сол. Гответе под капак 20–30 минути.


Сипете кускуса, налейте около 600 мл вода и прибавете начупените сушени манатарки. Похлупете и гответе, докато кускусът се свари и сушените манатарки омекнат.

Сервирайте супата със заквасена сметана и препечен хляб.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *