Готови сме да ви предложим тази прекрасна супа с разнообразие от гъби. Към богатия вкус добавяме и малко кускус. Вижте кои са останалите тайни в рецептата. Добър апетит!
Супа от горски гъби с кускус
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 700 г гъби (микс от пресни горски гъби)
- 200 г манатарки (замразени)
- 10 г манатарки (сушени)
- 1 глава лук
- 6 скилидки чесън
- 60 г масло
- 100 мл бяло вино
- 4 клонки мащерка
- 1 с.л. брашно
- 1 литър бульон (зеленчуков)
- 100 г кускус (едър с варене)
- заквасена сметана (за поднасяне)
- хляб (препечен, за поднасяне)
- сол (на вкус)
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете пресните и замразените гъби на едро.
Наситнете лука и чесъна и ги запържете за кратко в маслото. Налейте виното. Добавете нарязаните гъби.
Сложете брашното, налейте 1 л бульон и овкусете с листенцата мащерка и сол. Гответе под капак 20–30 минути.
Сипете кускуса, налейте около 600 мл вода и прибавете начупените сушени манатарки. Похлупете и гответе, докато кускусът се свари и сушените манатарки омекнат.
Сервирайте супата със заквасена сметана и препечен хляб.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.