Супа от кафяви печурки

24Kitchen​

Тази рецепта за крем супа от кафяви печурки и магданоз ще ви пренесе в свят на неустоими аромати и нежен вкус. Кафявите печурки, със своята наситена, земна нотка, съчетани с свежестта на магданоза, създават хармония, която ще задоволи и най-претенциозните. Супата е лесна за приготвяне, но резултатът е впечатляващ.

Поднесете я с препечен хляб или крутони, за да добавите хрупкав завършек, и не забравяйте да гарнирате с пресен магданоз за допълнителен аромат. Тази супа не само ще стопли тялото ви, но и ще обогати всяко хранене с вкус и стил.

Супа от кафяви печурки

Супа от кафяви печурки

Мери Бери
Време за готвене: 35 минути
Ястие: Супа
Кухня: Английска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 55 г масло (безсолно)
  • 1 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 2 стебла селъри
  • 1 скилидка чесън
  • 1 кг печурки (кафяви)
  • 700 мл бульон (пилешки или зеленчуков)
  • 2 с.л. соев сос
  • 150 мл сметана (пълномаслена, течна)
  • 3 с.л. магданоз (нарязан)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, чесъна и селърито. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете.

Разтопете маслото в тенджера и запържете в него лука и селърито за 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди.


Добавете нарязаните гъби и ги запържете до златисто, преди па започнат да отделят водата си. Залейте с бульон и оставете да заври. Намалете силата на огъня и гответе под капак 20 минути.

Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. Върнете я върху котлона и добавете соевия сос и повечето сметана. Овкусете със сол и черен пипер.

Разпределете супата в топли купи и сервирайте като поръсите с малко сметана и нарязан магданоз.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *