Към любимата спаначена супа, „С полъх на море“ има страхотно допълнение – моцарела. Получава се изключително вкусна комбинация и горещо ви препоръчваме да опитате. Да ви е сладко! 🙂
Вижте всички рецепти от „С полъх на море“
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме пресните спанак и лук. Поставяме ги в тенджера с вода, така че водата да ги покрие и чакаме водата да заври.
След като заври добавяме червения пипер, солта, доматения сос, измития ориз за супата и джоджена.
Варим до готовност, след което отстраняваме тенджерата със супата от котлона и я оставяме да изстине.
Приготвяме застройката, като разбиваме яйцето с киселото мляко и я добавяме към изстиналата супа.
Поднасяме супата, поръсена с настъргана моцарела.
Страстта си към готвенето е наследила от дядо си по майчина линия, който е бил главен готвач на кораб. А тя с удоволствие надгражда всичко, научено от него, и го превръща в истинска наслада за сетивата.