Супа от свински джолан с мариновани сушени домати


След като преди няколко дни толкова ни се услади свинския джолан в гювеч с бира и бекон, който направих, че реших да повторя – отново джолан за вечеря. Но този път рецептата за джолан е друга – супа от свински джолан с мариновани сушени домати.

Истината е, че обичам комбинацията на маринован сушен домат с различни меса – приготвяла съм агнешко с песто от сушени домати, роле от заек със сушени домати и сега дойде ред и на свинския джолан със сушени мариновани домати.

Можете да си приготвите домашни сушени домати, но аз в случая използвах консервирани такива, които купих от близкия хипермаркет.

Вкусна идея от Меrudia.bg

Супа от свински джолан с мариновани сушени домати

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 1 час 10 минути
Ястие: Супа
Кухня: Средиземноморска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 700 г свински джолан (обезкостен)
  • 100 г сушени домати в зехтин
  • 2 с.л. зехтин (от маринованите сушените домати)
  • 1 глава лук (голяма или две по-малки)
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 бр. моркови
  • л зеленчуков бульон
  • няколко стръка магданоз
  • 5-6 зърна бахар
  • черен пипер (на вкус)
  • 2 щипки червен пипер
  • 1 ч.л. микс от билки
  • 2 с.л. олио
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Олиото се загрява и нарязаният на хапки джолан се задушава. Прибавят се лукът, солта, черният пипер, чесънът. Разбърква се добре докато лукът омекне.

Супа от свински джолан с мариновани сушени домати
Снимка: Merudia.bg

Прибавят се останалите подправки и се залива с топлия зеленчуков бульон. Оставя се джоланът да се вари около 40 минути на умерен котлон. Прибавят се морковите и пресният лук. Варят се около 15 минути.

Снимка: Merudia.bg

След като джоланът е добре сварен, се добавят нарязаните на дребно мариновани сушени домати и зехтина от тях. Ястието се разбърква добре.

Супа от свински джолан с мариновани сушени домати
Снимка: Merudia.bg

Поднесете супата от свински джолан с мариновани сушени домати, поръсена с нарязан на ситно пресен магданоз. Бон апети!

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *