Супа от телешки джолан

24Kitchen​

Какво ще кажете днес да си сготвим телешкия джолан на супа? Освен че трябва да я изчакаме малко, няма нищо по-сложно при приготвянето ѝ. Вкусотия в паница… Опитайте! 🙂

Супа от телешки джолан

Супа от телешки джолан

Стоян и Лора
Време за готвене: 3 часа
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 500 г телешки джолан (без кост)
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 бр. дафинов лист
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 50 г ориз
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкис)

За гарниране:

  • 50 г масло
  • 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете месото в тенджера с 2 л студена вода, посолете, кипнете и отстранете образувалата се пяна.

Добавете черен пипер, дафиновия лист и наситнените лук и чесън. Гответе, докато месото стане напълно готово – за 2–3 часа.

След това дръпнете от котлона, прецедете, извадете месото в купа и запазете бульона. Щом леко се охлади месото, го накъсайте.

Запържете масло и брашно в тенджера, сложете доматения концентрат и налейте прясното мляко, разбъркайте.

Добавете част от бульона на месото, прибавете ориза и гответе, докато той омекне.


Сложете и месото и щом кипне, супата е готова.

Загрейте маслото, докато леко покафенее, изключите котлона, сипете червения пипер и разбъркайте. Поднесете супата с него.

Съвет: Останалия бульон замразете и запазете за друго ястие.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *