И за днес имаме приятна комбинация от вкусове. Приготвяме си ароматна крем супа от тиква. Към нея ще добавим печено халуми, за да бъде завършена. Опитайте и да ви е сладко! 🙂
Супа от тиква с печено халуми
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 1 кг тиква
- 2 стръка целина (стеблена)
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- 1 л бульон (зеленчуков)
- 200 мл прясно мляко
- 50 г масло
- 400 г сирене (халуми)
- 50 г тиквено семе
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Обелете целината и лука и ги нарежете на парчета.
Сложете подготвените зеленчуци и целите обелени скилидки чесън в тава, застлана с хартия за печене.
Залейте с половината зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто – около 20 минути.
Прехвърлете ги в тенджера, налейте бульона и кипнете. Пасирайте, добавете маслото и налейте млякото. Щом кипне, дръпнете от котлона.
Нарежете халумито на кубчета и запечете с останалия зехтин в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Запечете и семките в сух тиган за кратко.
Сервирайте всяка порция с кубчета сирене и тиквени семки.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.