Един от най-добрите начини да се преборим с настъпващото студено време навън е да си направим вкусна супа с праз и маслини. Времето, за което се приготвя е толкова малко, че можем да се захванем с тази рецепта и в делничен ден. Опитайте и да ви е сладко!
Супа с праз и маслини
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 300 г праз лук
- 200 г маслини (без костилки)
- 50 г ориз (бисерен)
- 600 мл зелев сок (или пасирани домати от консерва)
- 1 с.л. доматен концентрат
- 50 мл олио
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. джоджен (сух)
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на ситно. Задушете го под капак в тенджера с олиото, малко вода и щипка сол.
Щом омекне, добавете 1 с.л доматен концентрат и разбъркайте внимателно. Поръсете с джоджена и червения пипер. Разбъркайте добре. Налейте зелевия сок и добавете ориза.
Нарежете маслините на шайби. Прибавете ги в супата. Налейте и 300 мл вода и гответе под капак още 10 минути, докато оризът стане напълно готов.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.