Малко странно може да звучи „супа с риба тон“. И аз подходих с леко подозрение към рецептата, но бях решена да задоволя любопитството си. Освен че е от любимите ми бързи рецепти, супата се оказа и много вкусна! А най-важното е, че имах одобрението и на кулинарния си критик – дъщеря ми. 🙂
Четете всеки четвъртък „С дъх на Mimoza“
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Към тях се прибавят нарязаните на малки кубчета картофи и морков. Задушават се за няколко минути, след което се овкусяват с подправките.
След 1-2 минути се слага и настъргания домат. Залива се с вода, според желаната гъстота, прибавя се рибата тон. Когато заври, се слага фидето. Супата се оставя да се вари на средно силен огън до готовност.
Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.