Представяме ви една домашна българска рецепта за вкусна задушена свинска плешка с гарнитура от броколи. Прекрасни вкус и аромат. Добър апетит!
Начин на приготвяне:
Необходима ни е свинска плешка около килограм. Мариноваме месото от предната вечер с червен и черен пипер, мащерка, настърган чесън, сол, горчица, зехтин и малко бяло вино.
Маринованото месо поставяме в тавичка, заедно с накъсаните розички броколи (разбира се, може да добавите и други зеленчуци за гарнитура), слагате съвсем малко вода, завивате с фолио и печете на около 100-120 градуса за 5-6 часа. Месото става изключително крехко и топящо се в устата.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!