Свински хапки с гъби, сметана и тиква

След 5

Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са нискокалорични, подходящи за хора, които искат да редуцират своята телесна маса. Гъбите са богати на витамин А под формата на каротин, а също така и на значително количество витамини B1 и B2. По-интересното обаче е, че съдържат и витамин D, който не се среща в зелените растения. Измежду микроелементите в гъбите доминират калий, фосфор, калций и желязо, които се съдържат основно в шапката и пънчето.

Необходими продукти:
500 г свинско месо
1 праз
1 глава лук
1 морков
150 г гъби
200 г тиква
1 ч.ч. домати от консерва
100 г готварска сметна
1 к.л. къри
сол
червен пипер
босилек
магданоз
2 с.л. брашно
1 ч.ч. вода

Необходими продукти:
Месото се нарязва на хапки и се запържва в горещо олио. Добавят се ситно нарязаният праз, лукът, морковът, нарязан на кръгчета, и гъбките. Всичко се запържва до златисто. Добавя се брашното и се разбърква.


След това се сипват водата, доматите, сметаната, за да сгъсти соса и тиквата, обелена и нарязана на кубчета. Ако е нужно разредете с още малко вода. Овкусява се с подправките и се прехвърля в тава. Пече се в загрята фурна около 20-30 минути до готовност на месото. Поднася се с прясно нарязан магданоз. Добър апетит!

Автор: Виолета Матева (гр. Камено)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *