Тако с говеждо месо и наденица

24Kitchen​

Скоро не сме си приготвяли нещо от мексиканската кухня, затова днес ще заложим на богата рецепта за тако с говеждо месо. Добавяме и наденица… да е още по-хранителна. 😉 Опитайте!

Тако с говеждо месо и наденица

Тако с говеждо месо и наденица

Пати Джинич
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Основно
Кухня: Мексиканска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 900 г говежда флейка
  • 2 скилидки чесън
  • ½ глава лук
  • 3 бр. дафинов лист
  • 1 ч.л. черен пипер (на зърна)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 250 г наденица (Longaniza или мексиканско чоризо)
  • 250 г свински пръжки (чичарон)
  • 8 бр. питка тортиля (царевични)
  • 1 ч.ч. лук (нарязан на ситно)
  • 1 ч.ч. кориандър (листа, нарязани на ситно)
  • мексиканска салца (улична)

Начин на приготвяне:

Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, докато спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.

Накъсайте наденицата на парченца и я запържете в тиган, на умерен огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на малки парченца и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.


Загрейте камал или сух тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.

За да сглобите тако, върху топли тортили сипете щедро количество от сместа с месо и наденциа. Полейте обилно с улична салца и поръсете с лук и кориандър.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *