Хайде да си приготвим лека рецепта с паста, подходяща както за обяд, така и за вечеря. Към нея добавяме и от любимия ни сос Алфредо. Добър апетит! 🙂
Талиатели със сьомга и сос Алфредо
Дуня АтанасоваНеобходими продукти:
- 1 пакет талиатели
- 2 филета сьомга (без кожа)
За соса Алфредо:
- 70 мл бульон (зеленчуков)
- 70 мл бяло вино
- 1 ч.л. горчица (дижонска)
- 2 скилидки чесън
- 1½ ч.ч. готварска сметана
- 4 бр. чери домати
- копър
- 2 с.л. масло
- 50 мл олио
- пармезан
- черен пипер
- универсална подправка
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата според указанието. Сьомгата нарязваме на парченца.
В подходящ тиган запържваме 2 скилидки чесън, без да ги прегорим. Добавяме виното, кипва за 2 минути и добавяме зеленчуковия бульон. След това добавяме сметаната и парченцата сьомга и нарязани на четвъртинки домати. Добавяме подправки, черен пипер и универсална подправка при мен. Така оставяме соса да поври около 5 минути.
След като са сварени талиателите смесваме със соса, разбъркваме леко, добавяме копър и сервираме. Отгоре поръсваме с пармезан.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!