Ето една вкусна рецепта с телешко месо от „Вкусноландия“. Предварително ще го сварим, за да може всичко останало да се случи във фурната. А манатарките… само опитайте! Добър апетит! 🙂
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Начин на приготвяне:
Сваряваме джолана с листата салвия, страия лук, моркова, чесъна, малко сол и черен пипер. Тъй като тези зеленчуци и подправки служат само да овкусим бульона, оставете ги цели.
Свареното месо обезкостяваме и прецеждаме бульона. Може да го използваме за супа, сосове или други ястия. Ако няма да го използвате веднага, замразете го.


Нарязваме на ситно зеления лук и гъбите. Запържваме ги в малко масло. Поставяме накъсаното на едро месо в подходящ съд и смесваме с изпържените лук и манатарки. Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме малко масло и по 2-3 лъжици бульон. Запичаме за окло 10-15 минути.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.