Телешко с булгур


Понякога най-вкусните ястия са онези, които съчетават простотата на домашната кухня с богатството на традиционните вкусове. Телешкото с булгур е точно такова ястие – топло, сгряващо и същевременно балансирано.

В него се преплитат сочността на добре приготвеното месо, финесът на булгура и ароматът на подправките, които ни връщат към спомените за бабината кухня. Това е рецепта, която не само засища, но и обгръща с усещане за уют и грижа – идеална за семеен обяд или вечеря, споделена с любимите хора.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Телешко с булгур

Телешко с булгур

Анелия Терзиева
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 250 г телешко месо
  • 1 ч.ч. булгур
  • 1 бр. морков
  • 2 стръка пресен лук
  • кимион (на вкус)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • куркума (на вкус)

За соса:

  • кисело мляко (или заквасена сметана)
  • магданоз (пресен)
  • 2 скилидки чесън
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно моркова, лука и телешкото. Запържваме ги и добавяме малко вода. Слагаме капак и оставяме за около 10 минути, докато месото се задуши заедно със зеленчуците.


Добавяме подправките в тигана, за да се разгърнат ароматите им. Прибавяме измития булгур и същото количество вода или бульон. Оставяме на котлона, докато течността се изпари и булгурът се сготви.

Поднасяме ястието, гарнирано със сос, приготвен от нарязаните на ситно магданоз и чесън, кисело мляко, сол и черен пипер.

  • Телешко с булгур
  • Телешко с булгур
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *