Тиквички на грил с разядка от сирене

24Kitchen​

Има голяма вероятност в летните жеги да ни се иска да избягваме по-тежките блюда. И това е напълно нормално. За такива моменти сме ви приготвили идея с тиквички. Обогатяваме ги с разядка от сирене. Вижте какво се получава…

Тиквички на грил с разядка от сирене

Тиквички на грил с разядка от сирене

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

За тиквичките:

  • 3 бр. тиквички (дребни)
  • ½ връзка копър
  • 2-3 с.л. зехтин (за намазване)
  • сол (на вкус)

За разядката:

  • 300 г сирене фета
  • 100 г крем сирене
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 бр. лимон
  • 1 ч.л. риган (сух)
  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

Оформете тиквичките на ленти с помощта на белачка. Полейте ги със зехтин и ги посолете леко. Гответе за много кратко на грил тиган. Още топли ги поръсете с наситнен копър.

В голяма купа смесете сиренето фета, крем сиренето, заквасената сметана, настърганата кора от лимон, 2 с.л. лимонов сок, чесъна и ригана. Пасирайте.


Сервирайте разядката и отгоре подредете тиквичките. По желание украсете с още малко копър и зехтин.

Съвет:
Ако средата на тиквичките има много семки, я отделете и я използвайте за крем супа.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *