Тревненски тутманик без месене


Този тревненски тутманик без месене е изключително лесно и вкусно печиво – идеално за закуска или бързо следобедно хапване. Приготвя се с няколко основни съставки, а резултатът е меко, ароматно и апетитно печиво със сирене и то без никакво месене. Опитайте тази рецепта, когато искате нещо домашно приготвено, но без излишни усилия!

Тревненски тутманик без месене

Вяра Александрова
Време за готвене: 1 час
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. яйца
  • щипка сол
  • 300 г кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 300 г брашно
  • 250 г сирене
  • 20-30 г масло

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата с щипка сол. В киселото мляко разтворете хлебната сода и изчакайте да шупне. Добавете млякото към яйцата и разбъркайте добре.

Постепенно прибавете брашното, а след това и натрошеното сирене. Разбъркайте, докато се получи гъста, лепкава смес.

Добавете натрошеното сирене и разбъркайте отново, докато сиренето се разпредели равномерно в тестото.

Подгответе тава, като я покриете с хартия за печене. Разпределете тестото равномерно в тавата, като го загладите леко с шпатула или мокри ръце. Наредете отгоре малки бучки масло, което ще придаде допълнителен аромат и златиста коричка.

Загрейте фурната на 180°C и поставете тавата на средно ниво. Печете за около 45-50 минути или докато тутманикът добие златисто-кафява коричка. След изпичане извадете от фурната и оставете печивото да се охлади леко. Нарежете на парчета и сервирайте топло или на стайна температура.

Готово! Имате страхотен тревненски тутманик без месене и вече може да се насладете се на вкусна, лесна и бърза домашна вкусотия!

Общност: Домашни вкусотийки

„Общност: Домашни вкусотийки“ е групата ни във Facebook, в която всички любители на вкусната храна могат да споделят своите кулинарни творения. А ние ще представим домашните ви вкусотии на читателите на електронното списание © След 5.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *