Лещата си е хубаво ястие, но сякаш е по-добре, ако някой друг се е погрижил над нея. Но сега ви показваме как можем да я преобразим и да ни се получи, вероятно, дори по-добре. Опитайте и да ви е сладко!
Турска крем супа от червена леща
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 1 ч.ч. червена леща
- 1 бр. моркови
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1.4 л бульон (зеленчуков)
- 1 ч.л. кимион (на зърна)
- 50 мл зехтин
- 1 бр. лимон
- 2-3 стръка магданоз
- сол (на вкус)
Начин на приготвяне:
Нарежете предварително обелените морков, лук и чесън на кубчета. Загрейте зехтина в мултикукър или тенджера, посолете ги и ги запържете, докато омекнат.
Добавете доматения концентрат, предварително измитата червена леща, бульона, стрития в хаванче кимион и сол.
Затворете мултикукъра и гответе за 12 минути на 40 килопаскала или около 20 минути, ако ползвате тенджера.
Прехвърлете готовата супа в блендер и пасирайте. Поднесете я с нарязан на полумесеци лимон, наситнен пресен магданоз и по желание – капки зехтин.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.