Турска крем супа от червена леща

24Kitchen​

Лещата си е хубаво ястие, но сякаш е по-добре, ако някой друг се е погрижил над нея. Но сега ви показваме как можем да я преобразим и да ни се получи, вероятно, дори по-добре. Опитайте и да ви е сладко!

Турска крем супа от червена леща

Турска крем супа от червена леща

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Супа
Кухня: Турска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 1 ч.ч. червена леща
  • 1 бр. моркови
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1.4 л бульон (зеленчуков)
  • 1 ч.л. кимион (на зърна)
  • 50 мл зехтин
  • 1 бр. лимон
  • 2-3 стръка магданоз
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарежете предварително обелените морков, лук и чесън на кубчета. Загрейте зехтина в мултикукър или тенджера, посолете ги и ги запържете, докато омекнат.

Добавете доматения концентрат, предварително измитата червена леща, бульона, стрития в хаванче кимион и сол.


Затворете мултикукъра и гответе за 12 минути на 40 килопаскала или около 20 минути, ако ползвате тенджера.

Прехвърлете готовата супа в блендер и пасирайте. Поднесете я с нарязан на полумесеци лимон, наситнен пресен магданоз и по желание – капки зехтин.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *