Когато времето застудее, храната трябва да е топла и засищаща. Затова днес предлагам да направим една традиционна турска супа от червена леща.
Приготвя се много бързо, защото червена леща се сварява бързо и това може да е топла вечеря в забързаните ни студени вечери.
Четете всеки понеделник „Кулинарно пътешествие“
Начин на приготвяне:
Измиваме лещата. Режем морковите и лука на едри парчета, задушаваме ги в олиото. Добавяме лещата, чесъна и картофите. Добавяме и 2 литра вода и слагаме супата да се вари.
След завиране супата е готова максимум след 10 минути. Докато е още гореща пасираме и поднасяме с домашно приготвени ухаещи на масло крутони.
Гответе с настроение и усмивка за радост на своите близки. Бон апети!
Дали любопитството от това да направи нещо ново или предизвикателството от това да пресъздаде вкус, който я е очаровал, но така неусетно кулинарията я завладява… Днес не се притеснява да направи специална торта, празнична погача или странна и нетипична за нашите географски ширини рецепта.