Вълча баница с одрински кори

След 5

Няма как конкурсът „Готви, снимай и спечели“ да не обърне внимание и на нещо толкова обичано като баницата. Този път обаче ще ѝ добавим и още нещо… Вижте какво. 😉

Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“

Вълча баница с одрински кори

Вълча баница с одрински кори

Васил Василев (гр. Димитровград)
Време за готвене: 1 час
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 1 пакет кори за баница (одрински)
  • 300 г сирене
  • 4 бр. яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 щипка сода
  • 1 ч.ч. олио
  • 300 г шунка

Начин на приготвяне:

Подмазваме тавата с мазнина. Разтваряме корите, а останалите продукти ги смесваме и разбъркваме – сиренето го натрошаваме, а шунката я нарязваме на кубчета.


Оставяме сместа да постои около 15-20 минути. След това с нея намазваме обилно всяка кора, навиваме я на руло и подреждаме в тава.

Печем на 200 градуса и след изпичане напръскваме баницата с вода и я завиваме с хавлиена кърпа. Насладете се на резултата с чаша айран. Добър апетит!

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *