Великденско агнешко в гювеч

След 5

Великден е! Това е най-големият празник за православните християни, наричан Празник на всички празници. Възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Православните християни пренасят в жертва младо агне. На великденската трапеза, освен яйца и козунаци, се слага и печено агнешко.

Всъщност агнето е изключително важен символ на Великден в Централна и Източна Европа. То представя Исус и се свързва с неговата смърт, тъй като е принесено в жертва в деня на Възкресението. Християнската традиция представя Исус като божи агнец. В много домове традицията повелява да се яде агнешко на първия ден след 40-дневния пост.

Ако все още не сте готови с приготовленията за празничната трапеза, ви предлагаме вкусна идея за приготвяне на агнешко в гювеч от шеф Пеньо Иванов. Необходимите продукти и начина на приготвяне вижте във видеото по-долу. Да ви е сладко!


За символите на празника пък разказва електронното списание © 10-те най. Кои са най-популярните елементи в празничната символика – вижте тук>>.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *