Яхния от боб с паста

24Kitchen​

Днес отново ви предизвикваме с рецепта от Италия. Да, ще отнеме повече време от това, което сме свикнали да отделяме за италианската кухня, но този път бобът ще е невероятен. Добър апетит! 🙂

Яхния от боб с паста

Яхния от боб с паста

Силвия Колока
Време за готвене: 3 часа
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г боб (борлоти)
  • 2 бр. дафинов лист
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 стрък селъри
  • 300 г свински врат
  • 3 бр. сурова наденица (от свинско месо)
  • сланина (няколко парченца)
  • 1 глава лук
  • 1 бр. моркови
  • 2 скилидки чесън
  • дафинов лист
  • пекорино (парче или пармезан)
  • 2 литра доматена паста

За пастата:

  • 400 г брашно (тип 00)
  • 4 бр. яйца
  • 1 щипка сол
  • семолина

За сервиране:

  • олио (подлютено)
  • пармезан
  • целина (няколко листа)

Начин на приготвяне:

Накиснете боба за 1 нощ. Прецедете го и го сварете заедно с нарязани на едро глава лук и морков, и дафинов лист за около 1-1 ½ ч., до омекване. Посолете и оставете боба да изстине заедно с течността.

В дълбока тенджера сипете зехтин и добавете нарязаните на ситно лук, селъри и морков. Добавете и нарязаните скилидки чесън. Гответе 2-3 минути и добавете нарязаното на парчета свинско месо. Запечатайте го добре от всички страни, за още 2-3 минути. Добавете обелената наденица, нарязаната на малки парченца свинска кожа, цяло парче пармезан и дафинов лист. Разбъркайте. След 1-2 минути добавете пастата. Разбъркайте и гответе на слаб огън 3 часа.

За пастата пресейте брашното върху плота. Пресейте и малко семолина. Оформете кладенче и добавете яйцата 1 по 1, като разбърквате с ръка. Месете тестото 1 минута и го оставете да си почине за 30 минути.

Разделете тестото на 4 равни части. Докато работите с едната част, дръжте останалите увити във фолио. Разтеглете тестото с ръце и го пуснете през машина за паста, на най-широката степен, 3-4 пъти, като след всяко разточване сгъвате тестото на 3, като плик. След това пускайте тестото на все по-тясна степен на машината, докато не получите лист с дебелина 2.5 мм. Нарежете листа на ленти първо в едната, а после в другата посока, зад а получите квадратчета с размери 3х3 см.


Добавете сварения боб към яхнията с месо и разбъркайте. Гответе 30 минути.

Сварете прясната паста в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути, докато изплува на повърхността. Добавете прецедената паста в яхнията с боб и месо и разбъркайте.

Сервирайте яхнията от боб, месо и паста в дълбока чиния. Поръсете с люто олио, кръгчета люта чушка и настърган пармезан.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *