Яхния от фазан

24Kitchen​

За любителите на дивечовото месо, днес сме избрали рецепта специално за тях. Сигурни сме, че те знаят много добре как да подходят към приготвянето му, но все пак, ето как. 🙂

Яхния от фазан

Яхния от фазан

Мери Бери
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. фазан
  • 2 с.л. олио
  • 100 г бекон (пушен)
  • 1 глава лук
  • 2 стръка селари (целина)
  • 25 г брашно
  • 300 мл сок от ябълки (натурален)
  • 300 мл пилешки бульон (горещ)
  • 1 с.л. желе (плодово)
  • 2 с.л. сос уорчестър
  • 3 бр. дафинов лист (пресни)
  • 250 г печурки

За сервиране:

  • картофено пюре
  • броколини (бланширани)

Начин на приготвяне:

Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен пипер.

Загрейте чугунена или тенджера с двойно дъно. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо и бутчетата, докато променят цвета си. Извадете ги в чиния.


В същата тенджера запържете нарязания на малки кубчета бекон заедно с нарязаните на едро лук и селъри. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Поръсете брашното и разбъркайте добре, за около минута. Добавете горещия пилешки или фазанов бульон, както и ябълковия сок. добавете сос Уорчестър и сос Грейви, по желание. Добавете желето и разбъркайте. Овкусете със сол и пуснете дафиновите листа. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и гответе на слаб огън час – час и половина. 30 минути преди края, добавете разрязаните на половинки гъби.

Сервирайте яхнията от фазан с картофено пюре и сварени на пара броколини.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *