Яхния от кюфтета с доматен сос

24Kitchen​

В нашата кухня яхнията си е доста уважавано ястие. Приготвяме я в какви ли не варианти. За днес обаче ви предлагаме рецепта с вкусни кюфтета. Резултатът – приказно вкусен. Опитайте!

Яхния от кюфтета с доматен сос

Яхния от кюфтета с доматен сос

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

За кюфтетата:

  • 600 г кайма (от смляна свинска плешка)
  • 1 бр. яйце
  • 50 г галета
  • 1 глава лук
  • ½ ч.л. кимион
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За доматения сос:

  • 680 г домати (пасирани от бутилка)
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 3 бр. зелена чушка (сиврия)
  • 3 бр. картофи
  • 50 мл зехтин
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

При поднасяне:

  • ¼ връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Настържете лука и го добавете към каймата, заедно с яйцето, галетата, сол, кимион и черен пипер. От получената кайма оформете малки кюфтенца и ги приберете в хладилник.

Направете соса в мултикукър или тенджера, като запържите наситнени лук и чесън в загрятия зехтин. Добавете нарязаните на кубчета чушки, налейте доматите, сложете обелените и нарязани на кубчета картофи, овкусете със сол и черен пипер.


Сложете в соса кюфтенцата, разбъркайте внимателно и гответе под капак 15 минути. Ако ползвате тенджера, гответе първо картофите 20 минути, и след това кюфтетата още 20 минути.

Сервирайте ястието с наситнен магданоз.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *