Яйчена салата

24Kitchen​

За днес сме ви приготвили рецепта, която носи в себе си вкуса на простичкото удоволствие – яйчена салата. Тя съчетава класическите аромати и свежестта на домашната кухня.

Това е онова ястие, което, независимо дали го приготвяте за делничния обяд или за специален повод, винаги внася уют и топлина на масата. Опитайте и да ви е сладко!

Яйчена салата

Яйчена салата

Стоян и Лора
Време за готвене: 20 минути
Ястие: Салата
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. яйца
  • 100 г майонеза
  • 50 г кисело мляко
  • 1-2 ч.л. горчица (дижонска)
  • 1 стрък целина (стеблена)
  • 1 скилидка чесън
  • ¼ връзка див лук
  • 2-3 стръка копър
  • 1-2 щипки червен пипер (пушен)
  • сол (на вкус)

За поднасяне:

  • хляб (с квас)
  • масло
  • 1 бр. маруля

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата за 6 минути в уред за варене на яйца или в подсолена вода за 8 минути. Охладете ги и обелете.

Обелете и нарежете стръка целина на кубчета, а скилидката чесън смачкайте на паста с малко сол.

Нарежете предварително отделените белтъци на кубчета, а лука и копъра – на ситно.


В купа смесете чесъна и жълтъците от яйцата и ги намачкайте с вилица. Сипете майонезата, киселото мляко и горчицата и разбъркайте. Прибавете пушения пипер и целината и отново разбъркайте.

Накрая добавете белтъците, лука и копъра и разбъркайте.

Идея за сервиране:

Нарежете хляба на филийки, намажете ги с масло и ги запечете в тиган до златисто.

Намажете яйчената салата върху препечените филийки, гарнирайте всяка с лист салата и поръсете с пушен пипер.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *