За днес сме ви приготвили рецепта, която носи в себе си вкуса на простичкото удоволствие – яйчена салата. Тя съчетава класическите аромати и свежестта на домашната кухня.
Това е онова ястие, което, независимо дали го приготвяте за делничния обяд или за специален повод, винаги внася уют и топлина на масата. Опитайте и да ви е сладко!
Яйчена салата
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 6 бр. яйца
- 100 г майонеза
- 50 г кисело мляко
- 1-2 ч.л. горчица (дижонска)
- 1 стрък целина (стеблена)
- 1 скилидка чесън
- ¼ връзка див лук
- 2-3 стръка копър
- 1-2 щипки червен пипер (пушен)
- сол (на вкус)
За поднасяне:
- хляб (с квас)
- масло
- 1 бр. маруля
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата за 6 минути в уред за варене на яйца или в подсолена вода за 8 минути. Охладете ги и обелете.
Обелете и нарежете стръка целина на кубчета, а скилидката чесън смачкайте на паста с малко сол.
Нарежете предварително отделените белтъци на кубчета, а лука и копъра – на ситно.
В купа смесете чесъна и жълтъците от яйцата и ги намачкайте с вилица. Сипете майонезата, киселото мляко и горчицата и разбъркайте. Прибавете пушения пипер и целината и отново разбъркайте.
Накрая добавете белтъците, лука и копъра и разбъркайте.
Идея за сервиране:
Нарежете хляба на филийки, намажете ги с масло и ги запечете в тиган до златисто.
Намажете яйчената салата върху препечените филийки, гарнирайте всяка с лист салата и поръсете с пушен пипер.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.