Заешка пастърма

След 5

За почитателите на сухите мезета сега „Готви, снимай и спечели“ предлага рецепта за заешка пастърма. Чакането този път няма да е дълго. Опитайте и добър апетит!

Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“

Заешка пастърма

Заешка пастърма

Мария Иванова (гр. Сливен)
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Разядка
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • заешко месо
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Обезкостеното заешко месо от гръбнака, задните и предните бутчета слагаме в малък плитък съд, застлан с 1 пръст сол. Слагаме месото и го покриваме хубаво отгоре със сол.


Прибираме в хладилник за 16 часа. След като изминат, го изваждаме и измиваме. Подправяме с черен, червен пипер и чубрица. Сушим един ден на открито.

  • Заешка пастърма
  • Заешка пастърма
  • Заешка пастърма
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *