Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене. To превъзхожда останалите видове месо по съотношение на пълноценните и непълноценните белтъчини. Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%.
Заешкото месо е бедно и на мазнини. С изключение на кравето мляко, заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход. Поради ниското съдържание на холестерин заешкото месо е препоръчително за консумиране от хора, страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система.
Рецептата е от конкурса „Готви, снимай и спечели… с Вкуси ме“
Необходими продукти:
месото от 1/2 заек, нарязано на големи парчета
4 моркова
4 картофа
4 лука
4 големи гъби
300 г бекон на едни парчета
дафинов лист
сол
1 ч.ч. вино
Необходими продукти:
Нарежете зеленчуците на едри парчета. Сложете всички продукти в гювеч и печете в умерена фурна за около 3 часа.
Автор: Нели Иванова (гр. Стара Загора)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!