Заешко в сос 4 сирена

Заешко в сос 4 сирена навярно е една от най-бързите рецепти за заешко, която сте срещали. Буквално можете да приготвите ястието за 10 минути. За целта аз използвах  готово сварено обезкостено заешко месо, което купих от магазина.

Истината е, че вкъщи винаги имам по няколко буркана консервирано месо и го използвам, когато нямам време, а все пак трябва вечеря. Та, и сега така – бърза рецепта със заек, буквално за минути. Най-времеемкото за приготвянето в рецептата за заешко в сос 4 сирена е нарязването на сирената. 🙂

Вкусна идея от Меrudia.bg

Заешко в сос 4 сирена

Заешко в сос 4 сирена

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 10 минути
Ястие: Основно
Кухня: Френска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 600 г заешко месо (сварено и обезкостено, от буркан)
  • ½ ч.ч. бульон (аз използвах бульона от буркана)
  • 350 г готварска сметана
  • 50 г топено сирене
  • 50 г горгонзола
  • 50 г скаморца
  • 50 г кашкавал
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Заешкото месо от буркана се отцежда и бульонът се запазва. Нарязва се на малки хапки. Месото се задушвава в загрятото олио за няколко минути.


Заешко в сос 4 сирена
Снимка: Merudia.bg

Прибавя се сметаната и се бърка на умерен огън. Добавят се сирената и ястието се разбърква. Прибавя се по малко бульон и продължава да се бърка, докато заешкото с 4 сирена придобие желаната гъстота.

Снимка: Merudia.bg

Ястието се поднася топло с чаша любимо вино! Да ви е сладко!

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *