Запечен боб с домати и фета

24Kitchen​

Запечен боб с домати и фета е чудесно ястие, което съчетава класическите аромати на домашната кухня с нотка средиземноморска свежест. Вкусният боб се преплита с богатия вкус на узрели домати, а фета сиренето добавя своя уникален солен и пикантен акцент.

Приготвен във фурната, бобът се напоява с аромати, докато получи апетитна коричка, която прави всяка хапка незабравима. Това е ястие, което съчетава комфорт и вкус в една лесна рецепта – идеално както за семейна трапеза, така и за специални гости.

Сервирайте го с хрупкав хляб, за да усетите всяка капка от вкусния сос, и се насладете на всичко, което това ястие носи.

Запечен боб с домати и фета

Запечен боб с домати и фета

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 1.2 кг боб (от консерва)
  • 400 г домати (на кубчета, от консерва)
  • 1 бр. морков
  • 1 стрък целина (стеблена)
  • 1 глава лук
  • 2 стръка риган (пресен)
  • 200 г сирене фета
  • 50 мл зехтин
  • билки (на вкус)
  • чесън (на вкус)
  • пипер меланж (на вкус)
  • багета (за поднасяне)

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на ситно моркова, целината и лука. Запържете ги в загрят зехтин за около 5 минути.

Добавете доматите към зеленчуците и гответе още около 10 минути. Прехвърлете сместа в тава.


Прибавете измития и отцедения боб към зеленчуковата смес и поръсете с част от пресния риган. Полейте със зехтина, овкусете с микса от подправки и пипер меланж и разбъркайте добре.

Запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се получи хубав загар отгоре.

Гарнирайте с натрошено сирене фета и по желание с още риган. Поднесете с хляб.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *