Запечен качамак с кашкавал и сотирани гъби

24Kitchen​

Търсиш ли вкусно и задоволяващо ястие, което да топли душата ти в студените дни? Не търси повече! За теб сме приготвили неповторим запечен качамак с кашкавал и сотирани гъби.

Кулинарните традиции на миналото срещат кухнята на бъдещето и то за по-малко от час. А готовото ястие е перфектна комбинация от традиционни вкусове и модерна презентация.

Пухкавият качамак, ароматните гъби и сочният кашкавал се сливат в една неповторима симфония на вкуса. Опитай го веднъж и ще се влюбиш завинаги!

Запечен качамак с кашкавал и сотирани гъби

Запечен качамак с кашкавал и сотирани гъби

Стоян и Лора
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 200 г царевичен грис (за качамак)
  • 300 г кашкавал
  • 600 г печурки
  • 1 л бульон (пилешки)
  • 100 г масло (и още малко за намазване)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • ¼ връзка магданоз
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Кипнете пилешкия бульон в тенджера. Добавете царевичния грис и го варете с бульона няколко минути, като бъркате постоянно, за да набъбне и омекне.

Дръпнете от огъня и овкусете го със сол и прясно смлян черен пипер.

Прибавете 50 г от маслото и настъргания кашкавал. Разбъркайте отново.


Прехвърлете качамака в намазана с масло тава и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

Нарежете предварително почистените гъби на тънко. Наситнете чесъна, мащерката и магданоза.

Загрейте останалото масло в тиган с дебело дъно на силен огън. Запържете чесъна и гъбите на два пъти, докато се зачервят апетитно. Овкусете ги мащерката, магданоза, сол и черен пипер.

Сервирайте запечения качамак със сотираните гъби.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *