Ето как ще събудим апетита ви днес. Дали като предястие или като основно, тази прекрасна рецепта ще ви впечатли с богатия си вкус. Добър апетит! 🙂
Зелен боб с лимонов пипер и пармезан
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 800 г зелен фасул (замразен)
- 80 г пармезан
- 60 г масло
- 4 с.л. хлебни трохи
- 1 ч.л. чесън (сух)
- сол (на вкус)
- мащерка (прясна, при сервиране)
За лимоновия пипер:
- кора от лимон (от един лимон)
- 1 ч.л. бял пипер (на зърна)
- ½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го.
За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта.
Сложете отцедения фасул в тава, добавете маслото, нарязано на кубчета, оставете да се разтопи и разбъркайте.
Овкусете с лимоновия пипер и сухия чесън и хубаво разбъркайте. Поръсете с настъргания пармезан и хлебните трохи.
По желание полейте и с малко зехтин. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте с накълцани листенца от прясна мащерка.
Съвет: Може да използвате зелен фасул от консерва или от буркан. В този случай не е нужно да го варите предварително.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.