Кога джинджифилът е опасен?

Джинджифилът е полезен в много отношения, но той е строго противопоказен при наличието на някои заболявания. Употребата на джинджифил в големи количества може да предизвика обостряне на заболявания на стомашно-чревния тракт поради „агресивни“ вещества в състава му, предупреждават диетолози.

Според специалистите джинджифилът трябва да се използва с повишено внимание, тъй като дразни стомашната лигавица. Най-добре е да добавите корен от джинджифил към чай при настинки, за да облекчите дращенето в гърлото. В същото време е важно да не забравяме, че това „не е продукт за ежедневна употреба“.

„Хората, които имат някакви възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, трябва да го използват с голямо внимание – може да предизвика обостряне на заболяванията, включително панкреатит, холецистит, особено ако има камъни или ерозивни и язвени процеси в стомаха“, обясняват лекари.

Освен това продуктът има „жлъчегонно, дразнещо действие и повишава апетита“.

Рада Манчева

Европейско кино, фотография и Рей Бредбъри. Трите любими теми на Рада. Обича да пътува, но рядко посещава едно и също място два пъти. Фен е на синия цвят и червеното вино… дори и да не е от глухарчета.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *