Редовната консумация на люти чушки намалява риска от преждевременна смърт и удължава живота. Това се казва в доклад на Американската кардиологическа асоциация, цитиран от телевизионния канал FOX News.
Изследователите са анализирали 4729 проучвания от пет от водещите световни бази данни за здравето, сравнявайки 570 000 души в САЩ, Италия, Китай и Иран.
Установено е, че хората, които редовно консумират люти чушки, са с 26% по-малко уязвими от смърт, причинена от сърдечносъдови заболявания, с 23% – от рак и с 25% от смърт по каквато и да е причина, в сравнение с тези, които рядко използват продукта или изобщо не го ядат.
Учените посочват, че точната причина, поради която лютите чушки въздействат върху организма на човека по този начин, изисква допълнително проучване.
Те обаче отбелязват, че резултатите от изследванията могат да се отдадат на факта, че лютите чушки имат противовъзпалително, антиоксидантно и противораково действие, а също така регулират нивата на глюкозата в кръвта.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!